Jäisiä retkiä

Retkeily on mun mielestä ihanaa mihin tahansa vuoden aikaan, se on varmasti tullutkin jo lukijoilleni selväksi 🙂 Mutta talviretkeily on vielä jotenkin erityisempää. Liekö johtuu siitä että rakastan talvea yli kaiken vai siitä että silloin ei retkeillessä häiritse itikat!

Tänäkin talvena on tullut retkeiltyä niin lähimaisemissa kuin vähän kauempanakin. Jää on ollut yksi suuremmoinen elementti joka on korostunut tänä talvena vähäisen lumen ja vesikelien myötä. Tässä joitakin kuvia jo tutuksi käyneiltä retkikohteilta joissa jää on merkittävässä asemassa.

Hitonhauta on yksi joka kevättalven lempparikohteista. Se on joka vuosi aivan eri näköinen ja värinen. Tällä kerralla jääseinämät hohtivat vihreänä. Hieman oli tullut edellisenä yönä lunta joka peitti osittain jäänpinnan.

voqh2615

img_4251

img_4209

Kalliossa on luola jonka eteen oli rakentunut jääportti.

img_4261

Pieni lampi/lätäkkö rotkon pohjalla oli umpijäässä mutta jää oli pohjaan saakka aivan peilikirkasta ❤

aihk1562

mcfe0138

pfpi2366

Aiemmista Hitonhauta-retkistä voitte halutessanne lukea täältä:

https://60luvunnahkahousut.wordpress.com/2016/03/29/hitto-menninkaisen-valtakunnassa/

Ja täältä:

https://60luvunnahkahousut.wordpress.com/2015/03/18/revontulia-ja-retkeilya-hitonhaudalla/

img_4250

Paluumatkalla näin suuria jälkiä metsässä ja arvelin niiden kuuluvan karhulle mutta Metsästäjä oli jo ehtinyt loikkia ties minne eikä kuvistani päätellen uskonut juttujani karhusta. Höh, niinkuin minä en tietäisi millaiset jäljet karhulla on. Putsattuani edellisyön lumet pois jäljestä, löytyi sen alta jopa kynsien koloja!!! Minä kyllä tiedän!

ufeo4316

Karhuteemalla siis jatketaan retkeilyä. Karhunahas on myös aivan ihastuttava retkipaikka josta myös olen kertonut aiemminkin täällä:

https://60luvunnahkahousut.wordpress.com/tag/karhunahas/

img_1893

usjc2997

Karhunahtaalla on myös pieni kallionjyrkänne ja sen alapuolella pieni lampi. Sen seinämät ovat myös aivan upeasti jäätyneet ja lähistöllä sijaitsee pieni koski joka pauhusi jäämassojen keskeltä.

cqvf7391

img_3570

img_3584

img_4319

Lähistöltä löytyy myös pieni hirsimökki ja viehättävä sauna. En tiedä kenelle ne kuuluvat mutta näyttivät autioituneilta.

xynt9891

Metsässä katiskat olivat kuin tilataidetta konsanaan 🙂

uogb8773

Päijänteen jäällä on ollut myös ihanaa retkeillä milloin potkukelkalla, suksilla tai retkiluistimilla. Tämän saaren,  johon johtaa aurattu jäätie, nimi on hienosti Konjakki. Se on Jyväskylän Järvipelastusseuran tukikohta.

oysv6117

Päijänteen jäällä on tilataidetta vähän siellä sun täällä 🙂

img_3376

cyeg7254

Evästys ja nuotiotuli on aina yksi retkeilyn tärkeistä toimista. Päijänteen rannoilla ja saarissa nuotiopaikkoja on riittämiin 😉

img_3565

Talviretkeily alkaakin olla jo lopuillaan ja alkaa kevätretkeily. Silloin mm. lintujen paluumuutto on yksi retkeilyn ihana kohokohta ❤

Iloa kevääseen!

 

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”Jäisiä retkiä

 1. Piipe sanoo:

  Kävin uudestaan Hitonhaudalla viime perjantaina. Milloin te olitte siellä?
  On sinulla taas upeita kuvia päivityksessäsi! 😊
  Luonnossa liikkuminen on kyllä mahtavaa!
  Iloista kevättä, Aliisa! ❤

  Tykkää

  • Oi, me kävimme viime viikon lauantaina. Olimme jo aikaisin liikkeellä kun kukaan ei ollut vielä kulkenut uuden lumen peittävää polkua.
   Kiitos samoin Piipe ❤

   Tykkää

 2. Jään kauneus on ollut inspiraationa monille taiteilijoille, niin näköjään myös sinulle. Itse kyllä odotan jo kevättä, joka on nyt taas vähän keikkuen edennyt.

  Tykkää

 3. Upeita jääkuvia! Nuo on sellaisia luonnon taideteoksia:) Isot nuo löytämäsi jäljet kyllä oli; vaikea muuksikaan ajatella kuin karhun jäljiksi… Jännä tuo pieni harmaa mökki. Hyviä retkeilysäitä sinne!

  Tykkää

  • Kiitos! Jää on kyllä hienoa luonnontaisetta mikä muuttaa muotoaan koko ajan. Kyllä minusta ne jäljet vaikuttivat karhun jäljiltä mutta vähän hankala arvioida kun eivät olleet tuoreet. Metsästäjä arveli ettei karhut vielä ole heränneet mutta saattaahan siinäkin poikkeuksia olla. Ja minusta oli vaan mukava ajatella että nalle on siinä kulkenut ja sillä siisti 😉
   Iloa kevääseen!
   Ps. Tulemme taas viikonloppuna sinne ”teidän nurkille” käymään Kontiolahdelle.

   Tykkää

 4. Eso sanoo:

  Upeita otoksia jäämuodostelmista. Kahta samanlaista tuskin löytyy. Alati muuttavat muotojaan.
  Hienoja hetkiä kevään retkille.

  Tykkää

  • Kiitos! Jää on mielenkiintoinen elementti. Mistähän se värikin johtuu kun se voi olla pilviselläkin säällä niin sinistä tai vihreää. Sehän on jäätynyttä vettä, luonnon ihmeellisyyksiä 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s