Ähtärin eläinpuistossa

Metsästäjällä oli joku Suomen pystykorvakoiriin liittyvä tilaisuus Ähtärin Hotelli Mesikämmenessä ja hän keksi että voisin lähteä mukaan ja sillä aikaa kun hän on koiratilaisuudessa niin minä voisin käydä eläinpuistossa ja sehän passasi minulle oikein.

Olen joskus aikaisemmin käynyt Ähtärin eläinpuistossa kerran mutta siitä on jo aikaa n.20-25 vuotta.

Eläimet olivat virkeän ja hyväntuulisen oloisia. Toivottavasti niillä on siellä edes suhteellisen hyvä olla. Minä en kovin perusta noista eläintarhoista kun mielestäni eläinten kuuluu olla vapaana mutta turvapaikan saaneilla eläimillä asia onkin sitten jo toinen. Parempi tarhassa kuin salametsästäjien armoilla.

Ähtärin etiikkaa en tiedä enkä ala sitä tässä setvimäänkään mutta toinen juttu minkä ymmärrän ja toivoisin olevan mahdollista on se että jos joku eläin on haavoittunut tai muuten kykenemätön selviämään luonnossa niin se saisi paikan tarhasta siksi aikaa että se on valmis palaamaan luontoon.

No joka tapauksessa tässä on joitakin otoksiani kierrokseltani. Kuvasin varmaan kaikki mahdolliset eläimet mitä näin mutta en niitä tähän laita, käykääpä itse katsomassa 🙂 Paikkahan on mukava päiväretkikohde niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tämä uros lumileopardi oli aika vekkuli. Se pesi ensin tassunsa ja lähti häntä luimussa riiamaan naarasta joka istui pesäkodin ovella.

Uros luimuili aikansa ja rohkaistui sitten, ei kun menoksi! Kaunis morsian kun odottelee tuolla ja on kevät ja kaikki!

Niin se lähti reippain askelin ja sai kuin saikin suukon morsiameltaan 😉 ❤ Voi sitä rakkautta mutta – mitähän toi ”nahkahousu” tuolla töllää ja kuvaa? Eikö se ole ennen nähnyt kun pussataan?

Ilves on mun yksi lempparieläin jota en ole vielä luonnossa onnistunut näkemään. Tämä ilves ei minusta piitannut kun oli tärkeämpääkin tekemistä.

Susiaitauksen lähellekään ei päässyt erään taannoin ikävän seuraamuksen vuoksi mutta pitkällä putkella sai ihan hyviä otoksia. Susilla oli lepohetki menossa mutta myöhemmin kun olin karhujen luona niin alkoi kuulua suorastaan kauheaa ulvontaa susien suunnalta. Mikä lie tappelu siellä oli käynnissä?

Sarvipäät ovat niin kauniita ja jotenkin jopa eteerisiä. Nämä ovat täpläkauriita ja niiden vasat näyttivät Disneyn Bambilta.

Poroista halusin julkaista tämän kuvan koska jotenkin se vaan tuntui niin sopivalta kun poroaitauksen kohdalla alkoi huikea lumisadekuuro. 🙂

Suoraan sanottuna mua säälitti pöllöt ja muutkin linnut kun niillä on niin pienet tilat lentää joten en kommentoi tästä tämän enempää 😦

Vinsentti on aikamoinen möhkö.

En oikein päässyt selville kuuluuko tämä takini vuohien vai härkäeläinten sukuun? Oli mikä oli mutta joku sorkkaeläin se kuitenkin on. Takini.

Ahmakin oli vekkulilla päällä. Sillä oli paljon touhua ja sitten se lähti köllimään. Ai kun on mukavaa 🙂

Pikkupandat olivat myös leikkisällä päällä.

Kettu on myös yksi mun lempparieläin. Tämäkin kävi pesämökillä vähän naarasta riiamassa mutta suukkoa se ei saanut. Vain äkäisen murahduksen.

Karhunpoika esitteli taitojaan puussa.

Mutta alastulo ei mennytkään ihan nappiin ja se juuttui hetkeksi oksaan ja joutui sumplimaan uudestaan miten sieltä selvitään alas.

Emokarhu kiipesi kukkulan kuningattareksi ja nautiskeli kevään tuoksuista.

Sulho oli yksin toisessa aitauksessa kaivaten morsiantaan. Kevät ja kaikki ja se leopardikin sai suukon!

Näin vierähti muutama tunti mukavasti Ähtärissä.

Iloa kevääseen hyvät lukijani! 🙂

10 kommenttia artikkeliin ”Ähtärin eläinpuistossa

  1. Ähtärin tarhassa en ole kai koskaan ollut, Korkeasaaressa kyllä 1-2 kertaa vuodessa ja joskus Ranuallakin. Hyviä kuvia, mm. tuo eka lumileopardi. En itsekään tykkää että eläimet ovat tarhassa, mutta ei niitä tavallinen kaupunkilainen muuten livenä näe. Siksi tulee matkoillakin kierrettyä usein eläintarhoissa, lähiseudulla voin suositella mm. Tallinnan Loomaaediä.

    Tykkää

    • Korkeasaaressakin olen käynyt joskus kauan sitten kun poikani oli vielä lapsi. Ranualla ei ole tullut käytyä ollenkaan.
      Kiitos tuosta Tallinna-vinkistä 🙂

      Tykkää

  2. Piipe sanoo:

    Siitä on aikaa, kun viimeksi kävin Ähtärin eläinpuistossa. Taitaa olla melkein parikymmentä vuotta.
    Olipa taas upeat kuvat! Karhut ne on aika velikultia noin kaukaa katsottuna.
    Iloista kevään jatkoa, Aliisa! 😊

    Tykkää

    • Kiitos Piipe! Karhujen luona varmaan vietinkin kauimmin aikaa. Niitä oli niin mukava seurata ja pennut keksivät koko ajan jotain mielenkiintoista 🙂
      Kiitos ja samoin sinne ihanaa kevättä ❤

      Tykkää

  3. Eläintarhoissa pitäisi käydä juurikin talvella. Elukat on virkeitä ja niitä pääsee näkemään, kun ovat liikkuvaisempia. Eläimet ovat kauniita talviturkeissaan. Ja muita ihmisiä on talvisin eläintarhoissa paljon vähemmän kuin kesällä!

    Tykkää

    • Juurikin näin. Nytkään siellä ei ollut kuin muutama hassu ihminen minun lisäkseni. Karhut oli heränneet talviunilta ja muutkin eläimet jaksoivat olla aktiivisia kun ei kuuma porottanut. Muistan silloin aikoinaan kun kävin eka kerran ja oli kesä niin pääsi näkemään vain harvoja eläimiä koska ne kaikki lepäsivät jossain varjossa.

      Tykkää

  4. Olitpas hauskoja kuvia saanut. Ihastuksen ääniä kuului, kun näytin nuorimmillekin näitä:) Ei ole tullut tuolla itse käytyäkään, vaikka olisi kiinnostava paikka. Aina on olevinaan niin kiire länsirannikolle mennessä ettei malta venyttää matkaa sillä käynnillä. Joskus pitäisi malttaa.

    Tykkää

    • Kiitos! Eläinten maailma on kyllä niin mielekiintoinen ja hauskaa seurattavaa ❤
      Suosittelen joskus käymää . Lähtekää vaikka pari tuntia aikaisemmin seuraavalla reissulla niin ehditte käydä myös Ähtärissä 🙂
      Kevätaika on eläimillä varmasti aktiivisinta ja silloin niitä näkeekin mutta kuumana kesäpäivänä ne varmasti makoilevat vaan jossain piilossa varjossa.

      Tykkää

Jätä kommentti