Classic Race Botniaring

Botniaring on Etelä-Pohjanmaalla, Kurikan Jurvassa sijaitseva moottorirata jossa oli toukokuun loppupuolella upeat Classic Race-kisat. Vanhoja kaksipyöräisiä ja sivuvaunullisia sekä vauhtia. Sinne siis ja kelikin suosi kaiken toukokuun kylmyyden keskellä auringolla ja lämmöllä.

Eri sarjoja oli vaikka mitä ja varikolla tunnelma oli mukavan leppoisa.

Kilpailijoilla riitti kaikenlaista touhua ja tohinaa.

Ja välillä vähän päänvaivaakin…

Kyllä olin taas elementissäni kun näin kaikenlaisia upeita ja nopeita kilpureita 🙂

Norja-fani ollut taas asialla… Hmmm… mikäs siellä ollessa… ;D

Ja itse kilpailut. Siis kyllä ne menivät lujaa. Valokuvaus tuotti hieman hankaluuksia mutta tuli niistä joistakin ihan painokelpoisia. Suurin osa kuvista oli kuitenkin jotenkin outoja kun niissä näkyi vain takapyörä jos sitäkään… 😀

Ruutulipun jälkeen aina sarjojen kolme parasta kurvasivat varikkopilttuuseen ja pyöriä oli siinä sitten hyvä pällätä ja valokuvata keltaisen nauhan toiselta puolelta 🙂

Sivuvaunullisten meno oli kyllä myös päätähuimaavaa. Ensin intoilin että oispa mukava päästä kyytiin mutta kun kilpailijat tulivat ensimmäiseen mutkaan niin Metsästäjä kysyi että vieläkö olisi mukavaa olla kyydissä? Tuossa vaiheessa en varmaankaan enää edes olisi kyydissä vaan pikemminkin jossakin penkalla.

Voi jee että oli mukavat kisat. Vauhtia ja huimaa menoa 🙂 Botniaringille taas joskus uudestaan, kyllä vain.

Jos haluat vielä katsella vanhoja kilpureita ja lukea juttuni Pyynikin Muistoajoista, sen löydät täältä:

https://60luvunnahkahousut.wordpress.com/2015/08/24/pyynikin-muistoajot-osa-1/

ja täältä:

https://60luvunnahkahousut.wordpress.com/2015/08/25/pyynikin-muistoajot-osa-2/

4 kommenttia artikkeliin ”Classic Race Botniaring

 1. Huh, huh, kyllä näyttääkin tosi hurjalle kyyti noissa sivuvaunuissa. Ja siinä kun oli ylempänä niitä lähikuvia sivuvaunuista, niin ei voi kuin ihmetellä, että miten siinä lainkaan voi pysyä… Miten siinä edes ollaan tai könötetään, kun ei nuo ole mitään sellaisia korkealaitaisia malleja?

  Tykkää

  • Juu, ne sivuvaunut oli hieman erilaisempis kuin ne mitä näkee harrastajilla joskus katukuvassa. Laitoja ei noissa juurikaan ollut ja kyytiläinen siirteli itseään mutkissa puolelta toiselle että painopiste on hyvä. Ulkokurvissa se roikkui melkein maassa ja sisäkurvissa se könysi jotenkin kuljettajan takaa roikkumaan toiselle puolelle. Se oli kyllä aika hurjan näköistä touhua kun niillä oli kuitenkin aikamoinen vauhti päällä.

   Tykkää

 2. HUIKEE kansikuva susta täällä. Ja Wau mikä tapahtuma. Voin lähes kuulla pärinän ja haistaa bensan käryn. Kumi palaa ja mimmit kirkuu… No okei, nyt lähti mopo keulimaan Viltsulla. 😀

  Tykkää

  • Heh, löysit tänne kiitos! Mä en meinanut osata enää itse kirjautua tänne kun en ole tätä blogia päivittänyt enää aikoihin.
   Noi ajot on kyllä ihan huikeet, ens kesänä pitää kyllä päästä taas. 😀💨💨💨

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s